Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

7+1 apró trükk, amivel biztossá teheted a párkapcsolatodat.

7+1 apró trükk, amivel biztossá teheted a párkapcsolatodat.

A megismerkedés, majd a szerelem időszaka a legszebb a párkapcsolatban. De a rózsaszín köd csak ideig-óráig biztosítja a kapcsolat fennmaradását. Vele egyidőben komoly munkába is kell kezdeni, hogy a párkapcsolatunk évek múlva is megmaradjon és boldog is legyen. Összeszedtünk nektek 7+1 ötletet, mit tehetsz ennek érdekében.

 

1. Ne felejtsetek el pár maradni!

Ez különösen akkor válik fontossá, amikor családdá váltok. Anya és apa lesz belőletek, így is kezditek el hívni egymást. Ne tegyétek! A gyerekek előtt persze, de ha egymáshoz beszéltek, akkor maradjatok a korábbi becézéseknél, neveknél.

 

2. Legyen randiestétek!

Munkátoktól és lehetőségeitektől függően hetente vagy havonta egy estét fixen nevezzetek ki randiestének, s ebből sose engedjetek, sose áldozzátok be ezt a napot az egyéb körülményeknek. Ilyenkor menjetek el otthonról és randizzatok pont úgy, mint a legelején.

 

3. Feküdjetek le együtt aludni!

Bár nem vagyunk egyformák, vannak baglyok és pacsirták, akiknek máskor esne jól a lefekvés és a felkelés, mégis próbáljátok meg ezekben megtalálni az arany középutat és együtt menjetek aludni. Nagyon fontos a kötődés fennmaradásában, hogy együtt, egymás mellett, ha úgy esik jól, összebújva aludjatok el minden este.

 

4. Legyenek közös rituáléitok!

Keressetek valamilyen számotokra jellegzetes, fontos, de apró tevékenységet, aminek a pillanatai csak a tieitek, s soha nem is hagyjátok ki. Például minden este egyetek meg együtt egy kocka csokit. Nem tűnik nagy dolognak, de mivel állandó és csak a kettőtök ideje minden egyes napban, nagy szerepe lehet a kötődés fenntartásában.

 

5. Menjetek el kettesben is nyaralni!

Amikor a nyarat, a nyaralásokat tervezitek, ne csak a családi nyaralásnak keressetek időpontot, hanem legyen egy olyan alkalom is minden évben, amikor csak ti ketten mentek el valahová. Szükség van a kettesben töltött időre, kikapcsolódásra, közösen megszerzett élményekre is a kapcsolat fenntartásához.

 

 

6. Étkezzetek együtt!

Bár hatalmas a csábítás, hogy mindenki valahová máshová lekucorodva, a tévé előtt, a kanapén elnyúlva egye meg a maga vacsoráját, de ezzel egyben a kapcsolatunkat sem segítjük. Igenis vegyétek minden étkezéskor a fáradtságot és terítsetek meg az étkezőasztalnál, üljetek oda, a telefonokat ne vigyétek magatokkal és beszélgessetek evés közben egymással.

 

7. Kényeztessétek egymást!

Ejnye, azt a piszkos fantáziádat! Nem arra gondoltunk. Jó, nem csak arra. Keresd meg, mik azok a dolgok, amik jólesnek a párodnak és tedd meg őket érte. Például vidd el és mosd le vagy tankold meg az autóját. Masszírozd meg egy fáradt nap után. Figyeljetek kölcsönösen és tudatosan arra, hogy ilyenek mindig legyenek az életetekben!

 

+1. Ne hagyd abba a „szeretlek” és a „köszönöm” szavak használatát

Elképesztő ereje van ezeknek a szavaknak. Ha naponta többször is használod őket – persze, nem átesve a ló túloldalára –, biztonságban és megbecsülve fogja magát melletted érezni a párod. Ráadásképp ezek a szavak visszafelé is hatnak, rád is kifejtik a maguk jótékony hatását.