Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A párkapcsolat 8+1 isméreve.

Aki párkapcsolatban él, néha elgondolkozik azon, hogy vajon jól működik e, és a helyes úton halad a dolog. Hoztam nektek 8+1 olyan ismertetőt, amiből tudni fogjátok, hogy jó vagy épp kevésbé jó vágányon van a kapcsolatotok.

 

1,Kompromisszumok:

Talán a legalapvetőbb ismertető jele egy harmonikus és kiegyensúlyozott kapcsolatnak. Enélkül kevés esély van a túlélésre. Amikor két ember összekerül, idővel a te és az én-ből MI lesz. Ami pedig megköveteli, hogy néhány dologban engedjünk párunknak. Természetesen harmóniáról akkor beszélhetünk, ha ezt mindkét fél egyaránt betartja és egyformán engednek a másiknak. Leginkább apróbb dolgokról szól a fáma. Hajtsd le az üllőkét, ne hagyd szanaszét a pizsamádat, tedd a szennyest a kosárba vagy épp mosd ki a kádat. Pici dolgok, amik betartásával sok-sok vitától és értelmetlen kiabálástól mentjük meg magunkat. Érdemes leülni és átbeszélni az ilyen dolgokat. Sőt akár eleinte egy lista is készülhet belőle, hogy zökkenő mentesebb legyen az együtt élés.

 

2,Alázat:

Mindenképp tartozunk egy egészséges mértékű alázattal párunk felé. Elvégre ő az, akivel megosztjuk életünk szinte minden pillanatát, és ő az, akivel szeretnénk megosztani a jövőbeni összes pillanatot is. Soha ne alázzuk meg párunkat! Se akkor, ha csak ketten vagyunk, se akkor, ha épp társaságban. Teljesen mindegy, hogy melyik félről van szó, ha nem figyelünk oda, könnyen elveszíthetjük kedvesünket. Senki nem tűri, ha megszégyenítik, főleg nem mások előtt! Még poénból sem!

 

3,Közös célok:

Közös célok nélkül, nincs közös élet! Mindenképp egyeznie kell a jövőre hatással lévő terveknek. Családalapítás, lakás stb. Ha ez hiányzik, akkor bizony el kell gondolkoznunk, hogy vajon hosszútávon működni fog e a kapcsolat, amelyben élünk. Lehet, hogy jelenleg nem gerjeszt feszültséget, ha valamelyik fél nem szeretne gyermeket. De később biztosan véget vet mindennek, ha ebben a témában nincs egyetértés. Ugyanilyen lehet a házasság témája. Bár azt könnyebben elfogadja a másik, hiszen „csupán” egy papírról van szó. Lényeg, hogy nem árt egyeztetni, hogy ki miként látja az elkövetkezendő éveket!

4,Jókedv:

Fontos, hogy jól érezzük magunkat a másikkal. Tudjunk önfeledten szórakozni és nevetni együtt. Szeressünk a kedvesünkkel lenni, és őszintén vágyjunk is rá. Ne csak kényszerből, a napi rutin részeként töltsünk el egy „kötelező” időt vele. A közös hobbik, belső rejtett dolgok, amiket csak ti értetek sokat segíthetnek ebben. Vagy ha például együtt fikázzátok a többi embert. Az mindig segít! :D A párok idővel kialakítják a közös kis világukat, ahol fél szavakból megértik egymást. Arra kell törekedni, hogy minél több vidámság kerüljön az amúgy szürke hétköznapokba is!

 

5,Bizalom:

Bizalom nélkül nem ér semmit az egész! Nem tervezhetsz valakivel hosszabb távra, ha nem vagy képes feltétel nélkül megbízni benne. Persze ehhez idő kell, és nyilván ki kell érdemelni. De egy valóban jól működő kapcsolathoz ez elengedhetetlen! Hogy lennél képes valakivel leélni az életed, akiben nem bízol meg 100 %-osan?

 

6,Tisztelet:

Mindenképp tisztelnünk kell a párunkat. A párunkat és magunkat is egyaránt, ahhoz hogy valami működőképest alkossunk. Ha folyton csak gúnyt űzünk a másikból, vagy viccelődünk a kárára, egy idő után megelégeli és elhagy minket. Figyeljünk hát nagyon, hogy miként bánunk kedvesünkkel. Lehet poénkodni, lehet viccelődni, de csak határon belül. Minden sértés nélkül!

 

7,Hűség:

Nem hiszem, hogy túlságosan feszegetnem kell ezt a pontot. Hiszen egyértelmű. Akinek nem, annak pedig gyorsan el kell gondolkoznia azon, hogy valóban alkalmas e egy komoly kapcsolatra!

 

8,Szerelem:

Szerelem nélkül mit sem ér az egész. Szokták volt mondani. És milyen igazuk van. Hiszen jöhet bármilyen akadály, bármennyi probléma. Ha igazán szeretjük a másikat, akkor mindent helyre hozunk. Minden problémát megoldunk. Ha azonban hiányzik a valódi érzelem a kapcsolatból, ha csak felszínes játék az egész, akkor az első igazi problémánál kibukik, hogy ez nem fog működni!

9: Intimitás:

A szex nem a legfontosabb része a kapcsolatnak, de igenis egy „velejárója”. A kémiát nem lehet kikerülni, nem lehet átverni. A szikra vagy megvan, vagy nincs. Természetesen nem kötelező a nap 24 óráját az ágyban töltenünk. De egy valóban sikeres és jól működő kapcsolat természetes része a „malackodás”.